lördag 19 februari 2011

Kurs med Jotun i Sandefjord

Varje år har Jotun en produktkurs för oss som jobbar i färgfackhandeln. Hanna och Ilona har varit på kursen tidigare så i år kom turen till mig. Vecka 5 befann jag mig alltså i Sandefjord i Norge där Jotun har både kontor och fabriker.

Kursen började med lite kemi och sedan gick vi igenom Jotuns interiöra samt exteriöra produkter. Det var ganska mycket repetition för mig som varit i branschen i några år nu men man blir aldrig fullärd så det var ändå väldigt givande.

Vi fick även en rundtur på Vindalfabriken, den fabrik i Sandefjord som tillverkar vattenburen färg. Just nu byggs ytterligare en fabrik, precis bredvid den gamla, för att utöka produktionen från ca 22.000 till 50.000 liter vattenburen färg per år!

Bygget av den nya fabriken

I fabriken

En jättestor brytmaskin!

Höglagret som rymmer 12000 pallplatser!

2 nyheter presenterades under veckan! Den första har ni som följer oss på facebook redan sett, Demidekk Ultimate Fönsterfärg. Det är det senaste tillskottet i Demidekk-serien och en efterlängtad komplettering till förra årets nyhet Demidekk Ultimate. Den var lätt och skön att måla med, har bra kanttäckning och flyter ut mycket bättre än sin föregångare, Demidekk Optimal Fönsterfärg, vilket innebär att man får en mycket snyggare finish på släta ytor.

Provmålar Demidekk Ultimate Fönster.

Nästa nyhet var egentligen ingen nyhet för oss på Färgkällan, då vi var med och provsålde produkten förra våren. Då hette den Sens, nu heter den Lady Sensitive. Lady Sensitive är en hälsomedveten inomhusfärg för väggar och snickerier som inte avger några hälsoskadliga ämnen, inte ens under tiden du målar! Den är godkänd av Norges Astma- & Allergiförbund, som förmodligen har de högsta krav i världen. Vi har redan fått hem den och ett längre blogginlägg om enbart Lady Sensitive kommer snart!

Lady Sensitive färgkarta

Sammanfattningsvis var det en fantastiskt rolig och lärorik vecka. Det var riktigt kul att träffa kollegor från andra Jotun-butiker runt om i Sverige och utbyta erfarenheter med dem. Dessutom är Sandefjord otroligt vackert, speciellt när solen tittar fram. Nu ser jag fram emot steg 2 av kursen!

/Elin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar