fredag 25 februari 2011

Besök på Eco-Boråstapeter

För ett par veckor sedan höll Eco-Boråstapeter kurs i deras lokaler i Borås. Efter lite pusslande lyckades vi boka in så att vi alla tre fick möjlighet att åka dit. Vi fick lite tapetnyheter presenterade, en rundtur på fabriken, föreläsningar och chans att provtapetsera ihop med yrkesmålare. Här kommer lite bilder som sammanfattar våra två mycket trevliga dagar i Borås!

(Klicka på bilderna för att se dem i större format.)

Eco-Boråstapeters otroligt fräscha lokaler med olika fondväggar överallt!

Snygg butiksinredning med bobiner för de lite större butikerna.

Björn Nilsson & Ingela Wingborg från Designavdelningen presenterar lite nyheter och berättar om hur de arbetar med att ta fram nya tapetkollektioner.

Eco Wallpaper - ung, trendig & individuell
Boråstapeter - modern, klassisk & inspirerande

Inspirationstavlor

Provtapetsering! Målarna visar först hur man gör.

Sedan försöker jag och Hanna oss på att göra likadant.
Först på med limmet på väggen, sedan upp med tapeten och släta ut.

Sedan skära rent vid tak och golv, torka av med en ordentligt fuktad svamp och så är det klart! Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Med rätt verktyg är det t o m lätt att tapetsera runt fönster och dörrar!
Tapeten vi satte upp här heter Eco Retro och kostar 369:-/rl.


Kursen avslutades med att PG Wettsjö, en otroligt duktig och rolig retoriker, höll föreläsning. Han bjöd på många skratt och tänkvärda reflektioner.

torsdag 24 februari 2011

Nytt i våra skyltfönster!

Tapet: Eco Retro 369:-/rl

Tapet: What a Hoot från Midbec 529:-/rl
Dylon Maskinfärg för naturfiber 95:-/st
Dylon Universalfärg för syntet- och naturfiber 49:-/st

lördag 19 februari 2011

Kurs med Jotun i Sandefjord

Varje år har Jotun en produktkurs för oss som jobbar i färgfackhandeln. Hanna och Ilona har varit på kursen tidigare så i år kom turen till mig. Vecka 5 befann jag mig alltså i Sandefjord i Norge där Jotun har både kontor och fabriker.

Kursen började med lite kemi och sedan gick vi igenom Jotuns interiöra samt exteriöra produkter. Det var ganska mycket repetition för mig som varit i branschen i några år nu men man blir aldrig fullärd så det var ändå väldigt givande.

Vi fick även en rundtur på Vindalfabriken, den fabrik i Sandefjord som tillverkar vattenburen färg. Just nu byggs ytterligare en fabrik, precis bredvid den gamla, för att utöka produktionen från ca 22.000 till 50.000 liter vattenburen färg per år!

Bygget av den nya fabriken

I fabriken

En jättestor brytmaskin!

Höglagret som rymmer 12000 pallplatser!

2 nyheter presenterades under veckan! Den första har ni som följer oss på facebook redan sett, Demidekk Ultimate Fönsterfärg. Det är det senaste tillskottet i Demidekk-serien och en efterlängtad komplettering till förra årets nyhet Demidekk Ultimate. Den var lätt och skön att måla med, har bra kanttäckning och flyter ut mycket bättre än sin föregångare, Demidekk Optimal Fönsterfärg, vilket innebär att man får en mycket snyggare finish på släta ytor.

Provmålar Demidekk Ultimate Fönster.

Nästa nyhet var egentligen ingen nyhet för oss på Färgkällan, då vi var med och provsålde produkten förra våren. Då hette den Sens, nu heter den Lady Sensitive. Lady Sensitive är en hälsomedveten inomhusfärg för väggar och snickerier som inte avger några hälsoskadliga ämnen, inte ens under tiden du målar! Den är godkänd av Norges Astma- & Allergiförbund, som förmodligen har de högsta krav i världen. Vi har redan fått hem den och ett längre blogginlägg om enbart Lady Sensitive kommer snart!

Lady Sensitive färgkarta

Sammanfattningsvis var det en fantastiskt rolig och lärorik vecka. Det var riktigt kul att träffa kollegor från andra Jotun-butiker runt om i Sverige och utbyta erfarenheter med dem. Dessutom är Sandefjord otroligt vackert, speciellt när solen tittar fram. Nu ser jag fram emot steg 2 av kursen!

/Elin

tisdag 15 februari 2011

Jotuns kulörväljare


Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har Jotun en väldigt smart funktion på sin hemsida, Kulörväljaren, där man kan färgsätta både deras och egna bilder. Det är superlätt och ger en bra första koll på vilken kulör som kan tänkas passa. Man laddar upp en bild, sedan markerar man det eller de områden man vill färgsätta och efter det är det bara fantasin som sätter stopp. Jotun har en massa kulörer att välja mellan, annars kan man också söka efter specifika ncs-kulörer om man så vill. Att tänka på är att kulörerna på skärmen inte alls stämmer med verkligheten. Hittar du dock något du gillar så skriv ut bilden och ta med till oss så hjälper vi dig att hitta en kulör som stämmer överens med din bild.

Här har jag testat att färgsätta vår fondvägg med flera olika kulörer. Måste säga att det var med blandat resultat. Vi kan lätt konstatera att mörka kulörer funkar bättre än ljusa just på den väggen i alla fall. Känns mycket mer ombonat med de mörkare kulörerna.

Original: målad med Hibiscus:Velvet: Anemon: Retroblå:Reflektion: Metropol: Linneväv:

fredag 11 februari 2011

REA Dylon Textilfärg!

Nu rear vi utgående kulörer bland Dylon Maskinfärger för endast 40:-/st (ord. pris 95:-). Det finns en massa olika kulörer att välja mellan! Passa på att fräscha upp handdukar, lakan och kläder som blivit urtvättade eller som du helt enkelt tröttnat på. Plaggen blir som nya igen!

Vi rear även andra Dylon-produkter som Jeansfärg, textilpennor, fläcklösaren och 3D-färg för otroliga 5:-/st (ord. pris från 20:-)

Äntligen!

Idag möttes vi av en betydligt trevligare utsida än vi haft de senaste månaderna. Byggställningarna tas ner! Det var inte en dag för sent. Nu kan man äntligen se fasaden och våra skyltfönster igen. Det kommer att dröja några veckor innan vår nya Färgkällan-skylt kommer upp men det är skönt att vara av med ställningarna i alla fall. Och väldigt spännande att äntligen få se hur restaurangens kopparfasad ser ut. Väldigt annorlunda, men häftigt!