fredag 27 maj 2011

Förskolan Torpet ommålad med LADY Sensitive

Torpet här i Göteborg är en allergisanerad förskola, vilket innebär att miljön är anpassad för barn som lider av astma och allergi. De familjer som har en plats på förskolan är helt rök- och husdjursfria och använder inte parfymerade produkter. Detta innefattar givetvis personalen också.
I april i år försåg Jotun allergiförskolan med målare och LADY Sensitive, färgen som innehåller helt rena råvaror och avger minimalt med emissioner och lukt. Alla utrymmen på skolan, förutom personalrum och toaletter målades om.
Genom att använda material med minimal mängd kemikalier, så som hälsoanpassad färg, kan man reducera exponeringen av kemikalier och förbättra inomhusmiljön, vilket förebygger risken att drabbas av allergier och överkänslighet senare i livet.
För barnen på Torpets förskola är det extra viktigt med rena och hälsoanpassade produkter. Tack vare att det målades med LADY Sensitive kunde förskolan hålla öppet som vanligt både under och efter målningen!

onsdag 25 maj 2011

Lantlig hall i Äntligen hemma

Igår i Äntligen hemma gjorde Martin och Björn färdigt hallen de började med förra veckan. Det blev en härligt ljus och lantlig hall i olika nyanser av vitt, grått och svart.

Dörrar och lister målades med Lady Interiör 15, en vattenburen halvmatt lackfärg, i en gråvit kulör som kallas Klassisk Vit. Även elementet vid entrén målades med samma färg, vilket går alldeles utmärkt om elementen är målade sedan tidigare. Är det bar metall bör man rostskyddsgrunda innan.

Ekparketten på golvet målades med Trestjerne Golvfärg i den ljusgrå kulören Morgondis. Trestjerne Golvfärg är en vattenburen alkydoljefärg med mycket bra vidhäftning, vilket gör att den även går bra att måla laminatgolv med!
Den vitrandiga tapeten kommer från Boråstapeters kollektion Falsterbo och kostar 549:-/rl. Det är en non woven-tapet, vilket innebär att man stryker limmet på väggen istället för tapeten. Mycket lättare att sätta upp med andra ord!
Panelen målades med Lady Pure Color, den tåliga supermatta väggfärgen som kom i höstas. Kulören är Eggvit, en av de varmare vita tonerna.

lördag 21 maj 2011

Göteborgsvarvet

Idag är det fest i stan! Det kan vara lite svårt att ta sig till oss i och med avspärrningarna inför loppet, men vi har öppet 10-14 som vanligt. Lycka till alla ni som ska springa!

fredag 20 maj 2011

Lady Sensitive i Äntligen Hemma

I förra veckans Äntligen Hemma på TV4 gjorde Lulu Carter om ett vardagsrum där hon målade med Lady Sensitive, den nya hälsovänliga väggfärgen från Jotun som vi nämnt tidigare i bloggen. Hon använde sig av två kulörer, en svagt beige som heter Sans och en härligt varm grön vid namn Vårluft.

Före:

Efter:

onsdag 18 maj 2011

Arga Snickaren 11

I säsongens sista avsnitt av Arga snickaren blir det riktigt färgstarkt med Marimekko-tapeter från Midbec.
Kök: Midbec Marimekko 1080:-/rl

Hall: Midbec Marimekko 1080:-/rl

Sovrum: Midbec Marimekko 1080:-/rl

Lekrum: Midbec Happy Kids 335:-/rl

Elavbrott torsdag kl 11-13

Imorgon torsdag stängs elen av här i huset mellan kl 11 och 13. Förhoppningsvis kommer den igång tidigare än 13 men vi kan inte lova något. Vi kommer tyvärr inte kunna blanda någon färg under tiden och inte heller ta betalt med kort. Det kommer att vara lite mörkt i butiken, men vi har öppet och hjälper er så gott vi kan.

tisdag 17 maj 2011

Grattis Norge!

Eftersom Jotun är norskt så måste vi ju givetvis uppmärksamma Norges nationaldag och säga grattis Norge!

måndag 16 maj 2011

Jotun på Stockholms Centralstation

I helgen hade Jotun en stor utställning på Stockholms Centralstation där de hade byggt upp små rum med väggar och golv målade både utvändigt och invändigt. Massor av inspiration med både LADY och Demidekk! Jag passerade på väg till flygplatsen och passade på att knäppa några snabba bilder.

torsdag 12 maj 2011

onsdag 11 maj 2011

Kampanjpriser på Hempels bottenfärger

Hela sommaren har vi kampanjpris på bottenfärger från Hempel. Vi lämnar också 25% rabatt på Hempels grundfärger och båtvårdsprodukter så som vax, polish, rengöringsmedel m.m. Gäller så länge lagret räcker!

Mille Xtra - Självpolerande bottenfärgDen mest använda bottenfärgen på Västkusten är den självpolerande. Bindemedlet löses upp i kontrollerad hastighet, så att det alltid är ett nytt aktivt skikt bottenfärg i kontakt med vattnet. Den behöver inte slipas vid övermålning före säsongsstart. En grundlig lätt högtryckstvätt eller tvättning med mjuk borste och rikligt med färskvatten bör dock utföras. Självpolerande bottenfärg lämpar sig för alla båtar av glasfiber, trä, stål och ferrocement - för farter upp till 30 knop.

Kampanjpris Hempel Mille Xtra:
0,75 liter 295:- (ord. pris 479:-)
2,5 liter 895:- (ord. pris 1369:-)


Hard Racing - Hård bottenfärg I dessa bottenfärger är bindemedlet hårt och olösligt. En av de största fördelarna är motståndskraften mot mekaniskt slitage. Idealiska till snabba motorbåtar, båtar som trailas eller dras upp på land mellan turerna. Färgen kan slipas för att erhålla en slät yta. Passar till alla båtar av glasfiber, trä, stål och ferrocement i alla hastighetsklasser, men är utvecklad för snabbgående båtar.

Kampanjpris Hempel Hard Racing:
0,75 liter 335:- (ord. pris 539:-)


Basic - Traditionell mjuk bottenfärgVid utlösningen av de beväxningshindrande produkterna i mjuk bottenfärg upplöses samtidigt även huvuddelen av bindemedlet, endast ett poröst färgskikt finns kvar. Passar för träbåtar i farter upp till 15 knop. Kan även användas på glasfiber, stål och plywood.

Kampanjpris Hempel Basic:
0,75 liter 289:- (ord. pris 359:-)
2,5 liter 819:- (ord. pris 965:-)

tisdag 10 maj 2011

Kampanjpris Demidekk Ultimate!


Demidekk Ultimate, som lanserades förra året, är en förbättrad version av Demidekk Optimal, Jotuns storsäljande fasadfärg. Den är, precis som sin föregångare, baserad på AMA-teknologi (alkydoljemodifierad akryl) vilket ger en suverän hållbarhet med mycket god glans- och kulörhållbarhet. Den nya formuleringen gör färgen extra vattenfast vilket gör den mer robust mot regn och dagg, och därmed minskas risken för avflagning på släta ytor. Den högre volymtorrhalten ger en fyllig men ändå mycket lättstruken konsistens. Det innebär att det är enkelt att få rätt mängd färg på väggen och därmed full Demidekk-effekt med mycket lång hållbarhet. Demidekk Ultimate håller sig ren och fräsch under en längre tid eftersom den är mer effektiv mot svartmögel och har en lägre smutsupptagning.

Vägg: Eggvit, Accentkulör: Front

Vi har hela Ultimate-sortimentet på lager samt nya fräscha och uppstrykningsprover. I den senaste färgkartan hittar man 18 nya kulörer! Har du målat med Demidekk Optimal tidigare så går det jättebra att byta till Ultimate. De ska dock ej blandas på samma vägg då de åldras på olika sätt. Så har du en ej färdigmålad vägg rekommenderar vi att du målar hela väggen med Demidekk Ultimate. Som grundfärg är det precis som tidigare Visir Oljegrundning Pigmenterad som gäller för bästa resultat.

Kampanjpriser Demidekk Ultimate 9 liter:

Vit 1795:- (ord. pris 1897:-)
Kulör 1895:- (ord. pris från 2224:-)
OBS! Detta är 2011 års priser och gäller ej nu!

Behöver du färg till hela huset? Maila eller ring oss för paketpris!

Vägg: Frostdis, Foder: Reflektion, Dörr: Stilröd

måndag 9 maj 2011

Demidekk Terrasslasyr

Behöver din altan ett lyft? Använd Demidekk Terrasslasyr för att sätta lite färg på golvet!Demidekk Terrasslasyr är en alkydbaserad, vattenburen, pigmenterad specialolja för impregnerat trä utomhus. Den tränger in bra i underlaget och bildar ingen färgfilm på ytan. Pigmenten i terrasslasyren motverkar gråning och gör att träet skyddas bättre mot solens skadliga strålar än vad en vanlig träolja gör. Man räknar med upp till 3 års underhållsintervaller med terrasslasyren jämfört med Jotun Träolja V som man bör olja om varje år. Produkten innehåller även filmkonserverande medel mot ytmögel, vilket gör att ytan håller sig ren och fin längre.

Demidekk Terrasslasyr passar även utmärkt till trädgårdsmöbler, altanräcken, trappor, spaljéer och dyl. där man vill ha en matt, transparent yta.
Så hur gör man då?
Är träet gammalt och slitet bör det tvättas först med Jotun Terrassrens. Träet måste vara riktigt torrt innan man applicerar Demidekk Terrasslasyr. Nytt impregnerat trä bör torka i 1-2 månader innan det behandlas.
Stryk 1-2 brädor åt gången och torka av överskottet med en luddfri trasa. Ett gammalt lakan går alldeles utmärkt att riva i småbitar och använda till detta. Det är viktigt att inte lasyren bildar film på ytan, det som inte tränger in ska bort!

Tänk på att inte arbeta i starkt solsken, lasyren torkar då alldeles för snabbt och man hinner inte torka av överskottet. Det får inte heller vara för fuktigt eller kallt (måste vara minst 10 grader). Bästa tiden att lasera är med andra ord en hyfsat varm men molnig dag då det inte finns risk för regn inom 1 dygn efter applicering.


Demidekk Terrasslasyr kan blandas till flera olika kulörer och finns på 1- och 3-litersburkar. Välkommen in för att titta på våra färgkartor och uppstrykningsprover!

onsdag 4 maj 2011

Arga Snickaren 9

Ikväll i Arga Snickaren görs hela 6 rum om så det blir verkligen fullsmockat med tapeter!

Kök: Midbec Marimekko 2 1080:-/rl

Hall: Midbec Belle Rose 419:-/rl

Tonårsrum: Midbec Belle Rose 419:-/rl

Tonårsrum: Midbec Marimekko 2 1080:-/rl

Sovrum: Midbec Grafix/Quinta 885:-/rl

Vardagsrum: Grafix/Quinta 885:-/rl