onsdag 27 juli 2011

Dagens klipp - Färgkällan i Enjoy Living!

Nu på Enjoy Living har du chansen att köpa ett presentkort på färg värt 400:- för endast 200:-. Det ger dig alltså 50% rabatt hos oss här på Färgkällan! Presentkortet gäller när du handlar färg till ordinarie pris och kan ej kombineras med andra erbjudanden. Du får köpa flera klipp men kan endast använda ett per besökstillfälle.

Passa nu på! Klippet går endast att köpa onsdag 27/7 till söndag 31/7.

fredag 8 juli 2011

Hanna Werning är tillbaka!

I slutet av juni släppte Boråstapeter sin tredje kollektion designad av Hanna Werning. I och med detta försvinner den gamla Hanna-kartan, men alla 6 mönster återfinns i den nya som också innehåller 14 helt nya blad. Kollektionen är inspirerad av flora och fauna och här hittar man klängväxter, rävar, palmblad och papegojor.

Hanna om sina karaktäristiska och färgexplosiva mönster:

-Jag började rita mönster av denna karaktär som en slags underhållning för mig själv och som en motreaktion mot 90-talets rena väggar. Jag sätter samman former och figurer som inte nödvändigtvis hör ihop, men som jag själv attraheras av. Lite som en DJ komponerar olika stycken till ett.


Hanna Werning bodde och arbetade i London under 6 år där hon också utbildade sig till grafisk designer på St. Martins College. Hanna jobbar över ett brett spektra och har designat produkter för flera stora mode- och inredningsföretag som IKEA, Rörstrand, Eastpak och Dagmar. Hennes specialitet är mönster för textil och tapet och hon har vunnit Elle Interiörs designpris 3 gånger.


Alla tapeterna i den nya kollektionen är av nonwoven-kvalitet och kostar 599:-/rl. Välkommen in för att kika i tapetkartan och bli inspirerad!


tisdag 5 juli 2011

Tvätta dina penslar snabbt och enkelt!

Många köper billiga "slit-och-släng"-penslar när de ska måla med lösningsmedelsburna färger för att det är så besvärligt att göra rent penseln efteråt. Att ha en bra pensel är A och O för ett fint slutresultat så rengöringen borde inte vara avgörande för vilken slags pensel man köper. Med Jotun Penseltvätt gör du effektivt rent penseln från de flesta typer av färg.


Aldrig förr har det varit så enkelt att göra rent penseln! Så här gör du:

1. Dra ur så mycket färg som möjligt ur penseln.
2. Häll en liten skvätt penseltvätt i en plastpåse och stoppa ner penseln.
3. Gnid in penseltvätten ordentligt i borsten och skölj sedan i ljummet vatten. Upprepa eventuellt vid behov.
4. Gnid in några droppar penseltvätt i borsten och låt vara så håller den sig ren och fräsch till nästa gång du ska måla.
5. Klart!

Enklare än så kan det inte bli! Har färgen råkat torka i penseln kan du gnida in penseltvätt i borsten och låta vara så löses den upp efter ett tag. Ofta räcker det med att man låter penseltvätten verka i några timmar, men ibland krävs det några dagar för att få den ren. Du kan också lätt ta bort färg från händerna med penseltvätten, som inte är lika uttorkande som lacknafta. Gnid in de torra händerna med penseltvätt och skölj sedan i vatten. Skrubba eventuellt med en nagelborste om färgen sitter hårt. Tvätta händerna efteråt med tvål och vatten.

Eftersom man använder så lite till varje tvätt så räcker en flaska väldigt länge. Den är dessutom miljöanpassad och biologiskt nedbrytbar. Vi här på Färgkällan fullkomligt älskar Jotuns penseltvätt och kan inte tänka oss att någonsin mer göra rent en pensel med lacknafta. 1 liter penseltvätt kostar 139:- och är den bästa investering du kan göra för dina penslar!