torsdag 25 augusti 2011

Cecilia - ny tapetkollektion från Sandberg

Den färgglada utstickaren Amelie

Den senaste tapetkartan från Sandberg heter Cecilia och är verkligen en klassisk Sandbergskollektion med rutiga, smalrandiga och småblommiga tapeter. Här finns helt nya mönster men även originalmönster, några till och med från tidigt 1700-tal. Alla mönster är klassiskt förankrade och speglade i Sandbergs varma tolkning. Mönstren i kombination med de milda färgerna fungerar för hemmets alla rum. Hela kollektionen är i nonwoven-kvalitet och kostar 755:-/rl, bortsett från Amelie (se ovan) som kostar 795:-/rl.

Randiga Ragnar

Annika med ekblad och ekollon

Den franska 1700-talstapeten Cecilia med små träd

Irma med skira grenar finns i flera ljusa färger

Närbild på Irma, här i rött på vit botten

Paula, ett klassisk Sandbergsmönster som är ett originalmönster med anor från slutet av 1800-talet

fredag 19 augusti 2011

Rabattkuponger på Sweet!

Nu finns vi med på Sweet! Vi har just nu ett erbjudande där som ger dig 25% rabatt på färg vid ett tillfälle fram till årsskiftet. Ladda ner appen redan idag och ta del av våra elektroniska kuponger som du aktiverar direkt i mobilen.

Miss Print på hemsidan

I och med att Josef Frank-tapeten utgår så är det dags för oss att byta bild på vår hemsida. Denna gång fick det bli den populära Miss Print från Midbec. Vi har flera av kollektionens tapeter uppsatta i butiken och snart kommer även vårt fikarum att prydas av denna:

onsdag 17 augusti 2011

Nytt från Midbec

Igår fick vi inte mindre än tre nya tapetkartor från Midbec! Först ut är Stripes XL, som ni fick ett litet smakprov av förra veckan, en riktig färgexplosion av ränder i massor av olika varianter. Detta är en traditionell papperstapet i god kvalitet och kostar 419:-/rl.


Only One är kollektionen med lite mer jordnära färgställningar, även om man hittar en och annan färgklick här också. Hela kollektionen är i nonwoven-kvalitet så den är lätt att sätta upp. Tapeterna kostar 885:-/rl.


Sist ut är Safira som också det är en nonwoven-tapet och kostar 389:-/rl. Denna ersätter den utgångna kollektionen Flair så blommönstret känns igen. Det finns dock några nya roliga färgställningar, bl a den här röda och en mörk blå, vilket inte är en så lätt färg att hitta på tapeter nu för tiden.

tisdag 16 augusti 2011

Anno 1905 utgår

Den sista augusti i år kommer tapetkollektionen Anno 1905 från Boråstapeter att utgå. Anno 1905 har funnits ända sedan 2005 och har varit otroligt omtyckt. Nu väntar vi med spänning på Boråstapeters nya kollektion med traditionella mönster i. Tyvärr innebär detta att även de omåttligt populära Josef Frank-tapeterna också kommer att utgå. Vi har förberett oss lite och beställt hem två av de populära mönstren. De vi numera har på lager är Vårklocka med vit botten (bilden ovan) samt Eldblomma (bilden nedan).


lördag 13 augusti 2011

Hur man lyckas med snickerimålningen

Jotun har två olika lackfärger; en vattenburen akrylfärg, Lady Interiör Snickerier, och en oljebaserad med lacknafta som lösningsmedel, Lady Classic. Det är många som upplever att det är svårt att få en vattenburen lackfärg slät och fin jämfört med den oljebaserade. Det stämmer faktiskt att Lady Classic flyter ut lite bättre än Lady Interiör Snickerier. Det beror mycket på att den tar längre tid att torka och får därför mer tid på sig att flyta ut. En färg som torkar väldigt snabbt blir oftast inte lika slät och man ser därför mer penseldrag när man målat med en sådan färg.

Många väljer den vattenburna ändå eftersom den har så många andra fördelar. Den luktar inte så starkt, den torkar snabbt, den gulnar inte lika mycket med åren plus att man lätt rengör händer och verktyg med vatten och diskmedel. För att få så slätt och fint resultat som möjligt är kommer här några tips:

1. Använd en bra lackpensel! För ett bra slutresultat är det oerhört viktigt att använda en bra pensel med syntetborst. Naturborst vill gärna bli spretig när man målar med vattenburna färger. Däremot fungerar en syntetpensel bra även till oljefärger.

2. Måla inte när det är för varmt! Färgen blir väldigt klibbig och svårarbetad när det är för varmt. Lägre temperatur förlänger torktiden vilket i detta fall är önskvärt.

3. Fukta luften! Spraya gärna lite vatten, med t ex en blomspruta, så luften runt dig blir fuktig. Även detta gör att färgen torkar långsammare och flyter därmed ut bättre.

4. Var snabb och bestämd! Måla inte på samma ställe för länge och gå inte tillbaka för att dra ett penseldrag till även om du ser att det börjat rinna någonstans. Vänta istället tills färgen torkat, slipa bort droppmärket och måla en gång till.


Med andra ord, välj en sval men fuktig dag, använd en bra pensel och var snabb! Oavsett vilken typ av färg man målar med är det viktigt att underlaget är rent (tvätta med målartvätt, inte med yes!) och att man grundar med antingen Jotun Akrylgrundning för snickerier eller Jotun Häftgrund V. Då sitter färgen betydligt bättre och man får en slätare och bättre yta att måla på. Man kan också behöva slipa lite lätt med en finkornigt sandpapper mellan strykningarna för ett riktigt slätt och fint resultat!

Lycka till!

tisdag 9 augusti 2011

Luktätaren Yocoair!

Yocoair är en svensktillverkad naturprodukt som tar bort all möjlig dålig lukt. Man kan använda den i hemmet, båten, soprummet, på kläder och möbler, mot dofter av tobak, urin, kräkning, bensin, matavfall m.m. Den äter upp de flesta dåliga lukter! Yocoair innehåller dessutom inga kända cancerogena ämnen, som många liknande produkter, och den kan tryggt användas av allergiker.

Yocoair finns både som spray och dyna. Med sprayen får man snabbt bort den dåliga lukten genom att spraya i rummet eller direkt på stället som luktar. Det kan vara bra att göra ett test först om det t ex är textilier man ska spraya. I regel brukar material som tål saltvatten tåla Yocoair så det kan vara bra att ha i bakhuvudet. Dynan hängs upp i t ex bilen, husvagnen, omklädningsrummet, garderoben, soprummet eller toaletten. Det bör finnas viss luftcirkulation, annars kan man hänga den på t ex en bordsfläkt. En dyna räcker ca 3 månader och tar bort lukter som inpyrd cigarettrök, blöt hund i bilen, urindoft i gamla badrum osv.

Sprayen kostar 99:- och dynan 75:-.

måndag 8 augusti 2011

Erbjudande på Facebook

Ni vet väl att vi finns på Facebook? Gilla oss där och ta del av nyheter och erbjudande. Denna veckan har vi ett erbjudande för alla våra facebookvänner!

Sneak peak Stripes XL

Förra veckan hade vi besök av Timo på Midbec som visade tre nya tapetkartor för oss. Vi bestämde oss för att köpa in alla tre så inom några veckor kommer de till butiken. Här är en liten sneak peak om vad som komma skall: Stripes XL, en färgsprakande kollektion full med ränder!

lördag 6 augusti 2011

Lördagsöppet!

Nu har vi öppet som vanligt igen på lördagar. Välkommen mellan 10 och 14!

Bild: Tapeten Hanna Werning från Boråstapeter

tisdag 2 augusti 2011

Engla & Elliot från Sandberg

Instrumenttapeten Anders

Sandbergs senaste barnkollektion Engla & Elliot har inte funnits länge men redan gjort stor succé både i Sverige och utomlands! Det är en lekfull kollektion med influenser från barnböcker med 50-talsnostalgi. Här hittar du bl a cirkushästar, papegojor, vimplar, tårtkalas, bilar och harlekinrutor. Alla mönster är handtecknade med exklusiva detaljer och ytor med liv i. De matchande textilierna är gjorda av ekologiskt producerad bomull och färgerna som används till tapeterna är miljöcertifierade. Ta med dina vänner på upptäcktsresa, klappa takten och sjung med i barnens melodier!
Den randiga tapeten Samuel med tårtkalastyget Laurent

Samma tyg som ovan fast med svart botten

Den romantiska tapeten Alma

Harlekinrutor i tapeten Hampus

Tapeten Celine med sirliga fågelburar finns i hela 8 färgställningar!

Här i blått med bården Carole

Och i gult med bården Amira

Tyget Engla som matchar bården ovan

Alla tapeter och bårder är av hög papperskvalitet och kostar 635:-/rl. Undantaget är de enfärgade nonwoven-tapeterna som är tagna ur kollektionen Frank och kostar från 755:-/rl. Textilierna kostar från 475:-/meter.