onsdag 30 november 2011

Målat linoleumgolv i Äntligen Hemma

Igår i Äntligen Hemma målade Martin om ett gammalt linoleumgolv. Många tror att det inte går att måla på linoleum men det går alldeles utmärkt, bara man har rätt typ av färg och är noga med förarbetet. Trestjärne Golvfärg, som är en vattenburen alkydoljefärg, har oerhört bra vidhäftning och fäster t o m på laminatgolv! Det är viktigt att man rengör ordentligt innan man målar och då gärna med Trestjärne Golvrens. Det är ett starkt rengöringsmedel som fungerar på alla möjliga ytor, t ex bänkskivor och trägolv innan oljning. Den rengör även vaxade ytor som annars kan vara svåra att få rena inför målning.

Före:
Så här snyggt blev det efteråt: Den varmvita kulören heter Bomull och den ljusgrå bården runtom Snedråpe:

torsdag 24 november 2011

Marrockanskt kök i Äntligen Hemma

I veckans avsnitt av Äntligen Hemma inredde Lulu ett kök i marrockansk stil. Hon använde sig av den supermatta och tåliga väggfärgen LADY Pure Color i två olika kulörer: S1060-Y20R (gul) och 2060-Y75R (röd).


Golvet målades grått (S4000-N) med Trestjärne Golvfärg, en vattenburen oljebaserad färg som är mycket slitstark.


Köksluckorna fick en svagt grön kulör S3010-B90G.

onsdag 23 november 2011

Arga Snickaren avsnitt 8

Ikväll i Arga Snickaren tapetseras ett 1700-talstorp med en tapet från Midbecs kollektion Amy Butler. Kollektionen, som är i nonwoven-kvalitet, är full av färgglada mönster och kostar 665:-/rl.

måndag 21 november 2011

Utförsäljning av Hempels båtprodukter!

Nu säljer vi ut Hempels båtprodukter. Du får nu grundfärg, lösningsmedel och andra båtvårdsprodukter från Hempel för halva priset! Vi har också kampanjpris på alla deras bottenfärger. Gäller så länge lagret räcker!

torsdag 17 november 2011

Smart sängskåp i Äntligen Hemma

I tisdags byggde Martin och Björn ett smart sängskåp med plats för både dubbelsäng och lekhörna för barnen. Perfekt för den som bor trångt!

Skåpet målades i kulören Grå Harmoni med sidenmatt LADY Sensitive, den hälsovänliga väggfärgen som inte avger några skadliga ämnen varken när du målar eller under tiden det torkar. När man öppnar luckan till barnens lekhörna möts man av en glad gul kulör, S0570-Y10R.

onsdag 16 november 2011

Arga Snickaren avsnitt 7

Ikväll är det dags för Arga Snickaren igen och då kommer det att tapetseras med tapeter ur kollektionen Anoushka från Midbec. Tapeten de valt till hall och trapphus hade vi i vårt fikarum i somras. En härligt flerfärgad tapet som man blir glad av. Alla tapeterna är av nonwoven-kvalitet och kostar 885:-/rl.

Hall & trapphus

Sovrum


Vardagsrum

torsdag 10 november 2011

Arga Snickaren avsnitt 6

I gårdagens Arga Snickaren såg vi följande tapeter:

Sovrum: Midbec Catwalk 885:-/rl

Barnrum: Midbec What a hoot 530:-/rl

onsdag 9 november 2011

PIP 2011!

Pip Studio har gjort ytterligare en färgsprakande tapetkarta för Intrade. Den första blev direkt en stor succé och uppföljaren är inget undantag. Kollektionen är full med storblommiga tapeter i alla dess färger, fåglar, sammetsmönster och galna väggbilder.

Tapeterna kostar 830:-/rl förutom de med sammetsyta som ligger på 1975:-/rl. Väggbilderna kostar från 2380:-/st. Alla är i nonwoven-kvalitet, vilket innebär att du rullar limmet på väggen, så de är lätta att sätta upp!

onsdag 2 november 2011

Källarmys i Äntligen Hemma

I veckans avsnitt av Äntligen Hemma förvandlade Lulu en tråkigt och stökigt källare till ett varmt och mysigt kryp-in.

Före:
Efter:
Före:
Efter:

Väggarna är målade med LADY Pure Color i kulörerna Djup Mocca och Bomull. Speciellt mörka kulörer blir riktigt läckra med den här supermatta väggfärgen.


Lampborden målades med sidenmatt LADY Interiör Snickerifärg i kulörerna S1070-Y70R (orange) och Klassisk vit medan lampskärmsskeletten sprayades med svart sprayfärg.


En egen måttanpassad fototapet skapar man lätt på Mr Perswall. I den senaste kollektionen Communication finns en bokhylletapet med färgglada böcker, men man kan också göra den svartvit som på bilden ovan.

tisdag 1 november 2011

Alla Helgons Dag

Vi har öppet 9-18 som vanligt hela veckan fram till fredag. På Alla helgons dag, lördag 5/11, har vi stängt. Välkommen tillbaka på måndag!