onsdag 28 mars 2012

Demidekk fyller 40 år!

1972 var året då Jotun fick en ny familjemedlem, Demidekk. I år fyller alltså Demidekk 40 år! Lördag 31 mars blir det stor gala för oss färghandlare i Stockholm. Därför stänger vi redan kl 13.30 för att hinna till Guldburke-galan i tid!

Odd Gleditsch hade en dröm om att en dag bli ledande producent av färg av högsta kvalitet. Det startade på riktigt 1926 då han grundade Jotun Kjemiske Fabrikk i Norska Sandefjord.

Jotun Kjemiske Fabrikk nådde framgångar efter framgångar. Norge har alltid haft en av den högsta konsumtionen av färg per invånare men under 60-talet förstod man problematiken med för många aktörer på marknaden. Gleditsch insåg att något måste göras. Han övertygade Norges fyra största aktörer, däribland Jotun, att de skulle slå sig samman och på så sätt bli starkare på den skandinaviska marknaden.

De fyra största, The Big Four som de kallades, bildade på så sätt A/S Jotungruppen. De fyra träffades en dag i januari 1972 för att göra sammanslagningen historisk genom att hälla sina respektive färger i en gemensam burk, Guldburken. Det är med denna symbol för framgång och tecken för bra samarbete Jotun idag vill belöna och tacka de som visat på extra drivkraft, laganda och vilja att leverera kvalitet i alla lägen. Fem Guldburksstatyetter kommer att delas ut under kvällen i olika kategorier. Ska bli spännande att se vilka de är och vilka vinnarna är!

fredag 9 mars 2012

LADY Pure Color

Ni har väl inte missat reklamfilmen med LADY Pure Color som går i TV nu?

onsdag 7 mars 2012

LADY Sensitive i Äntligen Hemma


Pauline är 13 år och överkänslig mot färg, därför blev den hälsovänliga och luktfria LADY Sensitive det självklara valet när Äntligen Hemma var där och inredde hennes rum. Så här såg rummet ut före:

Efter väggarna målats och tapetserats blev det så här fint:
De svartvita tapeterna med ramar och skor/stövlar är från Studio Lisa Bengtsson.